Tips voor knipperende ogen

Last van knipperende ogen

Wie van ons heeft dat nou niet meegemaakt? Een klant, die moeite heeft haar ogen dicht te houden tijdens de behandeling, of die constant knippert met haar ogen. En hoe lastig is het voor ons wimperstylistes niet om dan te zorgen dat alle wimperextensions goed recht en keurig dicht tegen de wimperlijn aan worden geplakt.

Ik heb een aantal tips voor je!

  • De meeste van jullie zullen deze tip al wel kennen, maar ik vermeld ‘m toch, omdat dit bij de meeste klanten met knipperende ogen wel helpt. Namelijk een muntje (bijvoorbeeld 5 cent) op het bovenste ooglid vast plakken met een stukje tape. Door de druk op het ooglid, kan het ervoor zorgen dat het oog daarom wel goed sluit.
    —> Zorg dat de klant haar ogen dicht heeft, plaats het muntje op haar bovenste ooglid en plak daar overheen een stukje tape. Gebruik hiervoor een tape die makkelijk en licht te verwijderen is, omdat de huid rondom de ogen erg kwetsbaar en gevoelig is.
  • Een andere optie is, als de hierboven genoemde niet werkt, om 2 natuurlijke wimperhaartjes onder de tape of gelpad mee te plakken.
    —> Zorg ervoor de je twee haartjes pakt die ver van elkaar vandaag liggen, zodat de druk verspreid is over het oog. Op de uitgelichte foto hierboven kun je precies zien wat ik bedoel.
  • Mocht dit ook niet werken, dan is er nog een mogelijkheid om eerst twee natuurlijke wimperhaartjes te beplakken met een wimperextensions en deze direct, als de lijm nog nat is, naar beneden te drukken, zodat ze vast plakken op de tape of gelpad. Ook dan is het lastiger voor de klant om te gaan knipperen met de ogen.

Succes met de tips en ik zou het leuk vinden als je een reactie hieronder achter laat, als je gebruik hebt gemaakt van deze tips.

 

<3 Monique

>